header_shaktimat_upgrade_930px_zk

Geschiedenis – Het origineel

De vrouwen achter de Shakti Mat

Het maken van de Shaktimat in India door vrouwen waarvan de werkconditie bepaald wordt door de regels van de Eerlijke Handel/Fair Trade.

vrouwen_india

SHAKTI helpt! – Het Origineel

Met onze mat koopt u niet alleen kwaliteit!

U koopt het origineel en gunt uw lichaam een welverdiende rust, die u nieuwe kracht, nieuwe energie en nieuwe daadkracht kan brengen!

Onze Shaktimatten worden in Varanasi,  in India, gemaakt.  De tempelfabriek waar de matten geproduceerd worden, werden volgens Vastu Shastra gebouwd volgens de principes van Feng Shui om de tempel met harmonie te vullen.  Alle werknemers zijn vrouwen – Yogini’s.

De tewerkgestelde vrouwen in de fabriek werken onder goede omstandigheden.  Ze hebben een vast inkomen en goede werktijden.  Een kok en een dokter bekommeren zich zowel om hun culinair als om hun lichamelijk welzijn.  Als de vrouwen ziek zijn, krijgen ze ziekengeld.  We stellen zowel de vrouwen als hun gezin, maar ook andere gezinnen uit de omgeving, gratis gezondheidszorg ter beschikking.

Het is ons doel om harmonie voor iedereen die met de Shaktimat in aanraking komt, van fabrikant tot consument, te bekomen.

Onze hulpprojecten

Dankzij uw ondersteuning bevinden wij ons in de gelukkige positie om behoeftige mensen te kunnen helpen.

Tot onze belangrijkste hulpprojecten horen:

  • Medische zorg en medicijnen in India
  • Herbebossing van de Afrikaanse woestijn
  • Steun voor weeshuizen en scholen
  • Ecologische teelt van onze katoen

Van India-Rusland en nu hier.

fakir-on-nailbed

Geschiedenis

Het spijkerbed is een heel oud hulpmiddel dat zijn oorsprong vindt bij de Indische mystici.  Het werd gebruikt door Yogi’s (Yoga beoefenaars) om blokkades te verwijderen; fysiek, emotioneel en  mentaal.
Het spijkerbed was geen “macho speelgoed” om uithoudingsvermogen tegen pijn te bewijzen, hetgeen de algemene kijk op de Indische fakir is.

Media en het publiek begrijpen het ware gebruik van het spijkerbed vaak verkeerd, omdat de Yogi’s niet veel besproken zijn en de neiging hebben om zichzelf te isoleren.

In vele culturen werden behandelingen met spijkerbedden over de hele wereld uitgevoerd, van acupunctuur in China tot het Sámi gebruik om op takken van de jeneverbesstruik te gaan liggen.

Niemand weet met zekerheid hoe lang geleden spijkerbedden reeds gebruikt werden om te helen en het bewustzijn bij mensen te verhogen, maar ik schat toch minstens enkele duizenden jaren.