header_shaktimat_upgrade_930px_zk

Toepassingen met de Shaktimat Xtra-Ion

Wat gebeurt er met mijn lichaam? Een wondermooi gevoel van warmte.

Tijdens de eerste twee tot drie minuten kunnen de naalden een onaangename druk op uw huid uitoefenen, waarbij het gevoel van persoon tot persoon verschilt en afhankelijk is van de spanningen in het lichaam.

De merkbare, lichte pijn in het begin verdwijnt al na enkele minuten.  In plaats daarvan treedt een wondermooi gevoel van warmte op, hetgeen komt door een betere bloedcirculatie.

Gelukshormonen verminderen de pijn

De verhoogde bloedcirculatie, veroorzaakt door de aanraking van de naalden, zorgt gelijktijdig voor het vrijlaten van Endorfine en Oxytocine.  Endorfine, ook als “Gelukshormoon” bekend, vermindert pijn en blokkeert pijnimpulsen.  De Oxytocine, die tijdens de sessie vrijkomt, dient voor de ontspanning en het herstel van het lichaam.

Concreet gebruik

Rug

De Shaktimat kan op het hele lichaam gebruikt worden.  Vanaf de wervelkolom stralen de zenuwen naar alle gebieden van het lichaam.  Een behandeling van de rug werkt hierdoor op het hele lichaam in.

Knie en dijbeen

Het gebruiken van de Shaktimat in dit gebied heeft een uitwerking op de aan de buitenzijde van het dijbeen gelegen Tractus iliotibialis.

Buik

Waarschuwing!  Gelieve erop te letten dat dit een zeer intense positie kan zijn.  U dient al gewend te zijn aan de rugbehandeling.

Nek

Plaats een nekkussen of een opgerolde handdoek onder de Shaktimat om uw nek te ondersteunen. Deze positie helpt u om uw schouders en nek te ontspannen.

Kaak

Als de Shaktimat gebruikt wordt in de kaakregio dan kan dit druk op de tanden en tandengeknars tegenwerken.  Daarenboven zal heel uw gezicht stralen.  Als uw gezichtshuid heel gevoelig is, dient u een dunne doek tussen de mat en de huid te leggen.  Gebruik alleszins geen handdoek, omdat deze te dik is.

Voeten

Deze positie werkt op de voetreflexzones en dus op het hele lichaam.  Het gebruiken van de Shaktimat op de voetzolen versterkt uw stabiliteit en standvastigheid.

Basisposities

 

shaktigelaat

Gezicht en kaak

Leg uw wang voorzichtig op de mat. In het begin kunt u een dun lapje stof tussen uw gezicht en de mat leggen.  Na een paar behandelingen, kan de stof worden verwijderd.

Effect: vermindert de spanning in het gebied rond de kaak en de nek en laat uw gezicht weer stralen.

shaktivrouwbuik

Buik

Op uw buik liggen met armen langs uw lichaam of onder uw hoofd en handpalmen omlaag. Vrouwen kunnen de Shaktimat lager dan de borsten leggen.

Effect: vermindert de spanning in het gebied rond de kaak en de nek en laat uw gezicht weer stralen.

 

shaktivrouw platrug

Rug en nek

Op de rug liggen, benen gestrekt of buig de knieën met de hielen kort bij de billen, zodat de onderrug contact maakt met de Shaktimat.  Leg een kussentje voor de nek onder de mat, om de achterkant van de nek te ondersteunen.

Effect: stimulering van de acupressuurpunten en van de zenuwen die vanaf de wervels door de wervelkolom lopen.

shaktivrouw heupen

Onderrug, heupen en billen

Plaats de Shaktimat onder uw onderrug en billen.  In het begin kunt u een katoenen slipje dragen.  Wanneer u aan de behandeling gewend bent geworden, kunt u uw resultaten optimaliseren door met de naakte huid op de Shaktimat te liggen.

Effect: stimuleert metabolisme en vermindert de spanning in middenrif en ademhalingsspieren.