header_shaktimat_upgrade_930px_zk

Toepassingen Yoga

Tai Chi – Qigong – Yoga liggend-zittend-staand

Basisprogramma Dynamische Yoga

shaktivrouw platrug

10 minuten

shaktivrouwbuik

10 minuten

shaktivrouw heupen

10 minuten

shaktigelaat

5 minuten op beide wangen

shaktivrouw platrug

15 minuten

Een 55-minuten durend Dynamisch programma voor meer energie en vitaliteit!  Dit programma is effectief voor de billen en het bovenlichaam. Vaak is het effect van de stimulatie van de punten al na 5 à 10 minuten duidelijk merkbaar.  Yoga met een Shaktimat is een van de intensiefste vormen van yoga.  Daarom raden we u aan om direct na gebruik van de mat even rust te nemen en niet te veel te ondernemen.

Basisprogramma Laya Yoga

shaktivrouw platrug

20 minuten

shaktivrouwbuik

20 minuten

shaktigelaat

10 minuten beide wangen

shaktivrouw platrug

20 minuten

Een 80-minuten durend Laya programma voor diepe meditatieve ontspanning.  Dit programma kan u in een staat van diepe ontspanning brengen en naar een hoger niveau van bewustzijn tillen, zodat u chronische spanning kunt loslaten en herstel wordt gestimuleerd.  Het kan worden gebruikt om u te concentreren op uw hele wezen.  Na slechts 10 minuten kan een staat van diepe ontspanning worden bereikt en kunt u wegzakken in een diepere staat van meditatie.  Volgens de Vedische wetenschap is deze staat van ontspanning ideaal om uw lichaam, geest en ziel te verjongen en herstellen.

Ik gebruik de Shakti-mat sinds januari en heb sindsdien in principe elke dag erop gelegen, gestaan of gezeten. Ik beoefen sinds 15 jaar Kundalini-yoga. Ik kan alleen maar zeggen dat de Shakti-mat mij naar een hoger niveau heeft gebracht sinds ik ze tijdens mijn ochtendoefeningen gebruik. Ik gebruik de Shakti-mat voor het “grote uitrusten” en dit heeft mijn Yoga naar nieuwe dimensies gebracht. Met mij gaat het fantastisch. 

Göran Boll Instituut voor geneeskundige Yoga

Ik denk aan de nagelmat van vroeger. Ze werd destijds gebruikt en hielp toen ook, dus waarom nu niet? Ik heb sinds 8 maanden een Shakti-mat. Het is een aangename avondroutine geworden, voor ik het licht uitdoe. De plastieken nagels voelen afwisselend scherp aan en geven de graad van spanning van de voorbije dag aan. Na enkele minuten ervaart het lichaam een aangename warmte. Het gebeurt vaak dat ik in slaap val op de mat en dan na 30-60 minuten weer wakker wordt. Als ik op reis ga neem ik mijn Shakti-mat altijd mee.

Maret Moks, 80 jaarYogaleraar

Roeland Raymond Tai-Chi Hoboken “Wu Wei” / Tai Chi – Qigong – Yoga leraar

                   raymond-boom             raym-tanden-poetsen

gouverneurs-meridiaan

Toepassingen in het gebruik van de mat op het gebied van Qigong in mijn lessen Tai-Chi.
Het is zeer moeilijk om de beoefenaars van Tai-Chi het effect van Qigong, het cultiveren van je eigen energieniveau (QI of Ki), duidelijk te maken en te laten voelen.Iedereen kent het bestaan van de vele (400) accupunctuur punten en het daarmee samengaande meridianen stelsel in je lichaam.  Om de verhoogde energiestroom te voelen in deze meridianen heb je vele uren Qigong werk nodig.
Nu met de Shaktimat is na enkele minuten contact al een versterkte energiestroom waar te nemen.  De manier waarop.. lees hieronder verder

Raymond’s eerste tevreden getuigenis

Hallo Jeannine,
Ik ben inderdaad aan de slag met de Shaktimat alsook mijn vrouwtje.
Toch al enkele resultaten:
Ik slaap wonderwel heel goed in na een 15 min. gebruik in bed.
Ik lig dan met mijn rug op de Shaktimat.  Al snel wordt ik een kloppend gevoel en dan een zalige warmte gewaar.
Meestal wordt ik ‘s nachts enkele keren wakker om te gaan plassen.  Nu slaap ik in één ruk door!
‘s Morgens sta ik ongeveer een 15 min. met de voeten op de Shaktimat.
Ik leg er wel een lichte doek over.
Ondertussen poets ik mijn tanden en geef mezelf een scheerbeurt.
Als je er dan afstapt loop je net op wolkjes.
Ben ervan overtuigt dat de nier meridiaan (nierpunt 1) nog nooit zo goed gestimuleerd werd!

Met vriendelijke groeten,
Roeland Raymond
Tai-Chi “Wu Wei”

Roeland Raymond Tai-Chi Hoboken "Wu Wei" / Tai Chi – Qigong – Yoga leraar

Hallo Jeannine,
Hier een reactie en toepassing van de Shaktimat.
Ik ben nu al bijna 2 maanden aan het experimenteren met mijn mat met 6.000 acupressuur punten.
Ik zie vooral toepassingen in het gebruik van de mat op het gebied van Qigong in mijn lessen Tai-Chi.
Het is zeer moeilijk om de beoefenaars van Tai-Chi het effect van Qigong, het cultiveren van je eigen energieniveau (QI of Ki), duidelijk te maken en te laten voelen.  Zelf te leren ontdekken.  Iedereen kent het bestaan van de vele (400) accupunctuur punten en het daarmee samengaande meridianen stelsel in je lichaam.  Maar om de verhoogde energiestroom te voelen in deze meridianen heb je vele uren Qigong werk nodig.
Nu met de Shaktimat is na enkele minuten contact al een versterkte energiestroom waar te nemen.  De manier waarop wij ze gebruiken is in de staande meditatie methode.
We vertrekken vanuit de Wuchi-houding.  Deze wordt uitgevoerd rechtopstaand op de beide voeten, schouderbreedte uit mekaar.  De knieën ontspannen (dus niet op slot of gestrekt), het bekken licht gekanteld zodat je staartbeentje recht naar onder wijst en het gewicht naar de voeten vergroot wordt (het is alsof je zwaarder gaat wegen).  Vanaf je stuit is gans de rug recht tot en met de nekwervels, de schouders zijn ontspannen met een klein beetje lucht onder de oksel (denk dat je een pingpong balletje onder je oksel vasthoudt).  Je ellebogen, pols en vingers zijn open en ontspannen.  Je kin is een klein beetje ingetrokken om je nekwervels mooi op te lijnen met je ruggenwervels.  Je aangezicht is ontspannen, je tanden niet op elkaar geklemd, een zachte glimlach op je gezicht.  En last but not least de tip van de tong net achter de bovenste voortanden, tegen het palet of gehemelte.  Dit om de verbinding te maken van de Dumai en de Renmai meridiaan.
Dit zijn de 2 grote kanalen (meridianen) die de energie verdeling in gans het lichaam regelen.  Als de energie door deze kringloop (van de stuit over de rug via de nek, de top van het hoofd, voorhoofd, via de tongtip langs de hals en borststreek, via de buik tot de perineum) in overvloed is, zal er voldoende energie naar de andere delen van het lichaam getransporteerd worden over de 20 meridianen van ons hele lichaam.
Door allerlei uiterlijke en innerlijke stress factoren is deze energiestroom bij de meeste mensen vaak onvoldoende of zelfs gedeeltelijk geblokkeerd.  Denk aan blokkades van de onderrug (nierstreek), de rug, tussen de schouderbladen, de nek, het voorhoofd, de keel, borst, buik en ingewanden, zelfs in de streek van de seksuele organen!
De Shaktimat zal nu via de acupunctuurpunten in de voeten, Maag-Milt, Blaas en Nier, Galblaas en Lever – meridiaan, deze energiestroom versterken.
De energiestroom wordt zo snel opgewekt dat deze zeer sterk voelbaar is via de voeten en benen en verder door gans je lichaam tot in de toppen van je vingers.
De eerste minuut is het meest gevoelige moment.  Eens daar voorbij is het enkel maar genieten.  Hoe meer je oefent hoe sneller de gevoelige momenten wegebben en een zalig licht gevoel optreedt in de voeten.  De lengte van de staande meditatie varieert van persoon tot persoon. Leer luisteren naar je lichaam.  Zij zal zelf aangeven wanneer je tijd er is om van de mat te stappen.  Schrik niet als de mat aan je voet blijft hangen.  Langzaam komt deze los en kan je je 2de voet losmaken van de mat.  Geniet dan nog even na van het warme gevoel in je voetzolen en loop nog even op je blote voeten rond.  Gewoon zalig!
Ik hoop hiermee ook andere mensen te kunnen aanzetten deze methode eens uit te proberen.
Nog een hint!
Heb ik door omstandigheden niet zoveel tijd om deze staande meditatie te doen, dan leg ik de mat in de badkamer aan de lavabo en ga erop staan terwijl ik mijn tanden poets, me scheer, enz.  Ik sta dan ook algauw 10 min. op mijn mat.  De ideale manier om op een energieke manier aan een nieuwe dag te beginnen.

Groetjes,
Roeland Raymond
Tai-Chi Hoboken “Wu Wei”