Vragen over de Shaktimat

shakimat vrouw rug vragen

Doet het pijn om op de Shaktimat te liggen?

Gedurende de eerste minuutjes kan je een licht pijnlijk gevoel ervaren.  We adviseren dat je bij dit gevoel blijft en een tijdje besteedt aan het ademen diep in jouw buik.  Na enkele minuutjes zal zich een warm gevoel ontwikkelen daar waar de Shaktimat jouw lichaam raakt.  De bloedcirculatie verhoogt zeer snel en dit zal helpen om elke spanning op te lossen.  Elk gevoel van “pinnen en naalden” zal verdwijnen en vervangen worden door een diep gevoel van ontspanning, zoals na een goede diepe nachtrust.

Hoe bevordert de Shaktimat ontspanning?

De 6.120 pinnen in de Shaktimat stimuleren de zenuwen daar waar de pinnen het lichaam raken.  De zenuwen sturen impulsen van deze punten naar de hersenen en endorfines, evenals andere verschillende substanties, in de hersenen deze maken energie en ontspanning vrij naar het zenuwstelsel en de spieren.

Hoe lang zou ik op de Shaktimat moeten liggen?

We adviseren 20-40 minuten per behandeling, maar er ontstaat geen schade door langere behandelingen.  Vele mensen vallen in slaap op de Shaktimat en dit kan zonder gevaar.

Hoe beïnvloedt de Shaktimat het lichaam?

Volgens onderzoek, uitgevoerd door Russische ziekenhuizen: bevordert een vermindering van pijn, lost stress op,versterkt het immuunsysteem, verhoogt de stofwisseling en vermindert ontsteking.

Kan de Shaktimat gewassen worden?

Ja, indien nodig kan de hoes van de Shaktimat met de hand gewassen worden in lauw water en opgehangen worden om te drogen.  Vermijd de wasmachine en droger omdat de pinnen beschadigd kunnen worden. Verwijder zeker de eco latex inlage met negatieve ionen en infrarood voor het wassen.

Kan de Shaktimat enkel op de rug gebruikt worden?

Neen!  De Shaktimat kan op het hele lichaam gebruikt worden maar het hele lichaam zal beïnvloed worden als je op jouw rug erop gaat liggen aangezien de zenuwen rond de wervelkolom energie uitstralen naar het hele lichaam.

Kunnen kinderen de Shaktimat gebruiken?

Ja, normaal vinden ze dit geweldig!  Het maakt hen rustig en ontspannen.  De Shaktimat is zeer goed voor kinderen die overactief zijn.  Zeer goed tegen bedtijd!

Kunnen mensen met fibromyalgie de Shaktimat gebruiken?

Ja, vele mensen ervaren een merkbare verbetering.

Is de Shaktimat geschikt voor mensen met een hartziekte?

We adviseren het gebruik van de Shaktimat niet als er sprake is van een hartziekte.

Is het oké voor mensen met diabetes om de Shaktimat te gebruiken?

Ja, het is heel goed voor diabetes aangezien de bloedcirculatie enorm verbetert.

Is de Shaktimat geschikt voor zwangere vrouwen?

We raden het gebruik van de Shaktimat niet aan voor zwangere vrouwen.

Is het goed voor mensen die lijden aan een depressie om de Shaktimat te gebruiken?

Absoluut.  Het vrijlaten van endorfines, het ‘goed gevoel hormoon’, heeft een rustgevend en verkwikkend effect.  Regelmatig gebruik resulteert in een permanent en hoger niveau van deze hormonen.

Is het oké om de Shaktimat te gebruiken bij een whiplash?

Ja, vele mensen ervaren een verbetering.

Stijgt de bloeddruk als de Shaktimat gebruikt wordt?

Neen, in tegendeel, de bloeddruk daalt en de bloedcirculatie verbetert.

Is het oké om de Shaktimat te gebruiken als ik een huidaandoening heb?

Het is mogelijk dat de pinnen een gevoelige of ontstoken huid irriteren of verergeren.  Je kan een dun stuk stof gebruiken tussen de huid en de mat.  Als je enig negatief effect voelt moet je onmiddellijk stoppen met de mat te gebruiken.

Is het oké voor mensen met reumatische artritis om de Shaktimat te gebruiken?

Ja, vele mensen hebben heel goede resultaten met een regelmatig gebruik.

Is het gevaarlijk om de Shaktimat te gebruiken als ik een ontsteking in mijn gewrichten of spieren heb?

Vele mensen ervaren veel verbetering door de Shaktimat te gebruiken.  Plaats het ontstoken gebied op de Shaktimat of druk de Shaktimat zachtjes rechtstreeks op het gebied.  Dit verhoogt de bloedcirculatie en helpt het gebied om te helen.